Iconos Oltótömlő

0 Ft + ÁFA

Ft

 

ICONOS oltótömlő

Az Iconos oltótömlő egy egyedülálló tűzoltó eszköz: az ICONOS VERTRIEBS GMBH (Németország) által kifejlesztett oltótömlő, mely teljesen új lehetőségeket és oltási taktikát kínál a tűzoltás területén.

 

Iconos Oltótömlő

ICONOS oltótömlő

Az Iconos oltótömlő egy egyedülálló tűzoltó eszköz: az ICONOS VERTRIEBS GMBH (Németország) által kifejlesztett oltótömlő, mely teljesen új lehetőségeket és oltási taktikát kínál a tűzoltás területén.

Az új technika főbb erényei, hogy nagy mennyiségű oltáskapacitás dolgozik aktív felügyelet nélkül, a személyzet akik pl a sugárcső kezelésével lennének elfoglalva, más tevékenységgel foglalkozhatnak.

Az innováció részben a fúvókák elhelyezésében rejlik, amik nem egyvonalban, hanem eltolva vannak a tömlő hossz mentén elhelyezve. A vízfüggöny gyakorlatilag egy „V” betűt formál, és ez ami a tömlőt stabilizálja munka közben, és nem engedi azt eltekeredni.

A vízpajzs egyik alternatívája az oltótömlő. Egyszerű kezelhetőség és sokrétű felhasználási lehetőség szinte bármilyen terepviszony között. Egyszer pozícionáljuk a tömlőt és a használat során megmarad ebben a pozícióban, így akár közel vízszintesen is lefedhetünk vízfüggönnyel egy akár közel 300m2-es területet.

 

A sokrétű felhasználhatósága és hatékonysága teszi ideális partnerré a tűzoltásban, a cserélhető lövőkéknek köszönhetően, akár bevetés közben változtathatunk a sugárképen. Az 5 fajta lövőke típús különböző feladatokra  alkalmas. Attól függően, hogy milyen fúvokát használunk és mekkora nyomással dolgozunk akár 300m2-es vízfalat is létrehozhatunk akár 12-15m magasságig. A vízhozam elérheti akár a 8200L/perc teljesítményt is. A rendszer alkalmas célzott oltásra, tüzek lehatárolására, gázok és különböző vegyi anyagok lecsapatására, valamint tartályok-konténerek célzott hűtésére.

 

A tömlő  vegyszer és kopásálló, a fészek és a fúvókák saválló anyagból vannak.

 

Fúvóka táblázat

 

A fúvókák bevetési lehetőségei

Lépcsős fúvóka 3.0mm, Kevesebb vízfogyasztás, finomabb vízfátyol a lépcsős kialakításnak köszönhetően.  Vízfogyasztás kb. 300l/8bar/min.

 

Lépcsős fúvóka 4.0mm, Nagyon jó, tömörebb vízfátyol amivel hatékonyabban nyeli el az idegen anyagokat és jobban hűti a környezetet.  Maximálás vízfal magasság 10-12m, vízfogyasztás 800-880L/8bar/min.

 

Átmenő egyenes fúvóka 6mm, a maximális oltási és hűtési teljesítményhez, nagy kiterjedésű tüzekhez, stabil vízfalat képez. Maximális vízfal magasság 12-15m, vízfogyasztás 1230L/8bar/min

 

5 furatos fúvóka, Nagyon finom cseppképződés, sűrű vízfal a veszélyes anyagok-gázok minél jobb lecsapatásához, kiváló hőelnyelő képesség . Maximális vízfal magasság 8-10m, vízfogyasztás kb 1020l/8bar/min

 

3 furatos fúvóka, Nagyon finom cseppképződés, sűrű vízfal a veszélyes anyagok-gázok minél jobb lecsapatásához, kiváló hőelnyelő képesség . Maximális vízfal magasság 8-10m, vízfogyasztás kb 990l/8bar/min

 

 

2 furatos fúvóka,Rendkívül sűrű vízfal jellemzi erős szívóhatással és örvényléssel. Kimondottan gázok és ammónia megkötésére.  Maximális vízfal magasság 8-10m, vízfogyasztás kb 1020l/8bar/min

 

 

A tömlők több méretben rendelkezésre állnak:

D-25

C-52

B-75

A-110

F-150

 

 

 

 

A tömlő különlegessége, hogy a 20 méteres hosszon 25 db könnyen cserélhető fúvóka található, aminek átmérője bevetéstől függően 8 különböző méretben variálható. A tömlők tetszőleges hosszig toldhatóak, így egyidejűleg nagy területek védelme is megoldható.

  • Akár 15 m magas vízfüggöny létrehozása is lehetséges, ami kiválóan alkalmas a sugárzó hőtől való védelemre.
  • Hatékonyan akadályozhatjuk meg erdőtüzek terjedését, biztosíthatjuk szomszédos épületek védelmét.
  • Veszélyhelyzetben alkalmazható gyúlékony anyagok tárolására szolgáló tartályok hűtésére.
  • A megfelelő fúvóka kiválasztásával alkalmas lehet porok, gázok, veszélyes anyagok kiszűrésére a levegőből.

A telepítést követően a működtetés élőerőt nem igényel, a teljes személyzet nagyobb hatékonysággal tud az oltással foglalkozni.